Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Kastamonu’ya turist yağacak
Kastamonu, son zamanlarda turizm açısından önemli bir nokta haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 2023 yılında atılan girişimci adımlar sayesinde potansiyelini artıran bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.
Kastamonu, gücüne güç katıyor! Bu proje ile dünya tanıyacak
Düzenlenen iş birliği sözleşmesi ile Türkiye'den Kastamonu, Bursa ve Eskişehir uluslararası düzeyde tanıtılacak
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
İlber Ortaylı Kastamonu’yu işaret etti!
Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı, Kastamonu’yu yakın merceğe aldı
UNESCO, Çivisiz Camii'nde yeni planlama yapacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında Dünya Mirası olarak ilan edilen Kastamonu Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii’ni ziyaret etti.
‘Çivisiz Cami’, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilecek mi?
Kastamonu’da Candaroğulları Beyliği döneminde 1366 yılında inşa edilen ve yapımında hiç çivi kullanılmaması nedeniyle halk arasında ‘Çivisiz Cami’ olarak adlandırılan, 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Tarihi Mahmut Bey Camii’nin de asıl listeye alınması görüşülüyor.
Sebat ile sanata bir ömür
1949 yılında Kastamonu Merkeze bağlı Kasaba Köyünde dünyaya gelen 71 yaşındaki Naht ustası Mehmet Hamzaoğlu, yıllarını adadığı ve hala araştırmaktan geri durmadığı sanatını ve çok saygı duyduğu meslek hayatının ayrıntıları haberimizde...
50 yıldır ahşaba sanat işliyor
Hat eserlerini ilmek ilmek ahşaba işleyen 74 yaşındaki naht ustası, yaşına aldırış etmeden, 50 yıldır eser ürettiği mesleğine devam ediyor.
‘Turizmde bir türlü istediğimiz sonuçları alamıyoruz’
Kastamonu Turizm Endüstrisi İşletmecileri Birliği Derneği’nin (TUREB) toplantısına katılan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, "İstiklal Yolu, ilimizin üçüncü milli parkı oluyor. Benim naçizane önerim; Kastamonu’nun logosunun İstiklal Yolu’nu temsil eden bir logo olması yönündedir" dedi.
Seyahat acenteleri at çiftliklerine hayran kaldı
2022 Yılı Kastamonu Turizm Tanıtma Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Kastamonu Tanıştırma Turu’na katılan seyahat acenteleri, doğa turizmiyle öne çıkan Daday ilçesindeki doğal yaşam çiftliklerine hayran kaldı.
Mahmut Bey Camii UNESCO'ya aday gösterilecek
2018 yılında Dünya Mirası Geçici Listesine dahil edilen Merkeze bağlı Kasaba Köyü Mahmutbey Camisi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığınca UNESCO Dünya Mirası Listesine aday gösterilmesi kapsamında odak grup toplantısı düzenlendi